Глоссарий





Новости переводов

19 апреля, 2024

Translations in furniture production

07 февраля, 2024

Ghostwriting vs. Copywriting

30 января, 2024

Preparing a scientific article for publication in an electronic (online) journal

20 декабря, 2023

Translation and editing of drawings in CAD systems

10 декабря, 2023

About automatic speech recognition

30 ноября, 2023

Translation services for tunneling shields and tunnel construction technologies

22 ноября, 2023

Proofreading of English text



Глоссарии и словари бюро переводов Фларус

Поиск в глоссариях:  

Probiotic

Глоссарий по йогуртам
    Having probiotic (friendly) bacteria like bifidobacterium bifidus, l. acidophilus, l. bulgaricus, l. casei and s. thermophilus.




Acidophilus, английский
    Lactobacillus acidophilus is a strain of live bacteria added to some yogurts for certain health purposes, including better digestion. they have no impact on the flavor of the product, and can be consumed by any adult whether or not prescribed by a healthc


Probiotics, английский
  1. Probiotics are the healthy bacteria found among the intestinal microbiota, the living microorganisms in the intestinal tract that are necessary for proper digestive health. they are responsible for protective effects, including healthy turnover of cells i

  2. Пробиотики апатогенные для человека бактерии, обладающие антагонистической активностью в отношении патогенных и условно патогенных бактерий и обеспечивающие восстановление нормальной микрофлоры. procurement, syn. physical supply

  3. Пробиотики. препараты на основе живых микроорганизмов, которые при введении в адекватном количестве оказывают положительный эффект на здоровье хозяина.

  4. Пробиотики апатогенные для человека бактерии, обладающие антагонистической активностью в отношении патогенных и условно патогенных бактерий и обеспечивающие восстановление нормальной микрофлоры.


Prebiotic, английский
    Prebiotics are a food source for probiotic bacteria, to make them more effective. some prebiotics have been shown to enhance the absorption of important minerals like calcium. they can take the form of items commonly added to foods, such as dietary fiber.