Глоссарий





Новости переводов

19 апреля, 2024

Translations in furniture production

07 февраля, 2024

Ghostwriting vs. Copywriting

30 января, 2024

Preparing a scientific article for publication in an electronic (online) journal

20 декабря, 2023

Translation and editing of drawings in CAD systems

10 декабря, 2023

About automatic speech recognition

30 ноября, 2023

Translation services for tunneling shields and tunnel construction technologies

22 ноября, 2023

Proofreading of English text



Глоссарии и словари бюро переводов Фларус

Поиск в глоссариях:  

Cask-conditioned

Beer Glossary
    Draft beer or ale that is neither filtered nor pasteurized and has a secondary fermentation and natural clarification in the cellar of the pub. this should produce a relatively clear brew with a light natural carbonation.




Pasteurized, английский

Fermentation, английский
  1. Брожение

  2. Брожение (анаэробный микробиологический процесс распада органических веществ, при котором микробы получают необходимую энергию без участия кислорода в

  3. A process where carbohydrates are broken down ferric 144 by enzymes from yeast and produce alcohol. also called zymosis

  4. Anaerobic breakdown of organic substance (sugar) into alcohol, acid, or gas by microorganisms

  5. Process that uses an organic molecule as a final electron acceptor to regenerate nad+ from nadh such that glycolysis can continue


Clarification, английский
  1. Разъяснение (положений конкурсной документации, заявки на участие в торгах /конкурсе)

  2. Осветление; очистка

  3. Осветление [механическая очистка] воды


Relatively, английский

Carbonation, английский
  1. The reaction between carbon dioxide and calcium compounds, esp. in cement paste, mortar, or concrete, to produce calcium carbonate.

  2. Карбонизация, насыщение углекислым газом ~ of concrete карбонизация бетона ~ of fresh concrete карбонизация [насыщение углекислым газом] свеже- уложенной бетонной смеси


Cherry kriek, английский
    See kriek.


Brown ale, английский
    A dark brown ale made with a dark or brown malt; the roasted malt produces caramel and chocolate flavors. the original style originated in london but today brewed in a variety of styles: sweet, low alcohol beers (in southern england, such as mann’s origin